Menu
En mann, prøver å ta seg inn på Stade de France før mesterligafinalen mellom Liverpool og Real Madrid lørdag. Foto: AP Photo/ Christophe Ena / NTB.

Fransk TV-kanal: Macron rasende etter Stade de France-håndteringen

Frankrikes president Emmanuel Macron skal ha bedt sin innenriksminister om å slutte å fraskrive seg ansvaret for Stade de France-kaoset lørdag.

Av NTB | 01.06.2022 12:16:01

Politikk: – Man kan si at han var rasende, sier en av presidentens medarbeidere til TV-kanalen BFMTV.

Ifølge medarbeideren skal Macron ha bedt innenriksminister Gérald Darmanin om «umiddelbart å tre fram» og slutte å si at «vi ikke er ansvarlig for noe».

Ifølge en talskvinne for Macron krever presidenten «full åpenhet» etter kaoset.

Det oppsto kaos før mesterligafinalen mellom Liverpool og Real Madrid på Stade de France lørdag da tusenvis av Liverpool-tilhengere ikke slapp inn på stadion. Franske myndigheter – med innenriksminister Darmanin i spissen – har i ettertid sagt at skylden må legges på de britiske supporterne og stort omløp av falske billetter.

Fransk politi har på sin side fått kritikk for overdreven maktbruk mot det Liverpool mener var uskyldige tilhengere.

Saken skal ha stått høyt oppe på dagsordenen på det faste mandagsmøtet i Elysee-palasset. Onsdag ettermiddag skal både innenriksminister Darmanin og sportsminister Amélie Oudéa-Castéra forklare seg om kaoset for det franske senatet.

Oudéa-Castéra har sagt at alle Liverpool-tilhengere med gyldige billetter fortjener en unnskyldning etter et krav fra Liverpools ledelse tirsdag om en unnskyldning.

I underkant av 3000 briter slapp ikke inn på mesterligafinalen lørdag.

(©NTB)

Flere nyheter: