fbpx
Menu
Tidligere visepresident i den franske nasjonalforsamlingen, Denis Baupin fra partiet De grønne, vant ikke fram med injuriesøksmålet mot seks kvinner som har anklaget ham for seksuell trakassering. Foto: AP / NTB scanpix

Fransk toppolitiker tapte injuriesøksmål

Den tidligere visepresidenten i den franske nasjonalforsamlingen, Denis Baupin, tapte injuriesøksmålet han anla mot seks kvinner som anklaget ham for overgrep.

Av NTB | 19.04.2019 17:55:29

Kriminalitet og rettsvesen: 14 kvinner sto i 2016 fram og anklaget Denis Baupin for overgrep og seksuell trakassering.

Baupin, som tilhører partiet De Grønne, nektet for å ha gjort noe galt, men trakk seg fra posten som visepresident i nasjonalforsamlingen.

Deretter saksøkte han seks av kvinnene som hadde stått fram for ærekrenkelse, samt seks vitner og journalistene som viderebrakte historiene deres.

Fredag slo en domstol i Paris fast at Baupin ikke ble ærekrenket og beordret ham til å betale hver av de tolv saksøkte 1.000 euro, eller i underkant av 9.600 kroner i erstatning.

Fire av kvinnene som ble frifunnet fredag, har tidligere saksøkt Baupin for seksuell trakassering, men uten å vinne fram.

Anklagene ble gransket, men fransk påtalemyndighet konkluderte med at sakene var foreldet ettersom foreldelsesfristen på tre år var utløpt.

I en kunngjøring slo imidlertid påtalemyndigheten fast at kvinnenes anklager, samt vitneutsagnene som underbygde dem, framsto som troverdige.

(©NTB)

Flere nyheter: