reklame for smiaa
Menu
Per Oleg Midtfjeld vant Oslo Grand Prix søndag. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Fransk stjerne vant Oslo Grand Prix etter ellevill fartsfest

Den franske traveren Ble du Gers vant det som ble en forrykende utgave av Oslo Grand Prix på Bjerkebanen søndag. Farten underveis var drepende.

Av NTB | 14.06.2020 17:49:29

Sport: Med rutinerte Per Oleg Midtfjeld i sulkyen innkasserte Ble Du Gers førstepremien på 350.000 kroner. Den franske stjernen har nå løpt inn ti millioner i sin innholdsrike karriere.

Ble du Gers var ikke blant de aller heteste seierskandidatene i forkant, men hadde stor fordel av at forhåndsfavorittene Elian Web og Vitruvio la ut i et ellevilt tempo i front.

– Jeg var heldig og fikk låne en veldig bra hest, sa rutinerte Midtfjeld, som tok karrierens andre seier i Oslo Grand Prix.

Den første kom med Steinlager i 2005.

Fartsfesten i front av feltet søndag har Midtfjeld knapt sett maken til.

– Det har jeg nok ikke. Det var i hvert fall gøy å sitte bak. Uansett hvor gode hester det er, setter sånt seg i beina til slutt. Det er jeg veldig takknemlig for, smilte han.

– Det var et voldsomt løp. Jeg skjønte med 600–700 meter igjen at det kunne gå veien. Hesten er så sterk, sa Hamre.

Tyske tsunami Diamant tok til slutt annenplassen i løpet, mens Vitruvio endte som nummer tre. Norske Evil Enok M.E., med Noralf Palin Brækken i sulkyen, ble best av de norske på fjerdeplass etter en meget solid prestasjon.

Looking Superb skuffet noe som femte hest i mål.

Det er tidelen raskere enn den gamle norske rekorden til kaldblodskongen Tekno Odin. Kun fenomenet Järvsöfaks, som har verdensrekorden på 1.17,9, har løpt fortere gjennom tidene.

– Dette var voldsomt. Et fantastisk løp. Den stilen det var på hesten også. Han gikk helt fenomenalt, sa trener Lars O. Romtveit.

I sulkyen bak den nye norgesrekordholderen satt rutinerte Tom Erik Solberg søndag. Han nølte ikke med å kalle prestasjonen en av de fremste av en kaldblodshest noen gang.

For seieren fikk kretsen rundt Odd Herakles 150.000 kroner. Dermed har den norske kaldblodsstjernen løpt inn mer enn 7,3 millioner kroner i karrieren.

Til slutt ble begge trøtte, og på oppløpet ble det enkelt for Ble du Gers og kusk Midtfjeld som kom bakfra med sparte krefter.

Ble du Gers har den siste tiden stått i trening hos norske Frode Hamre. Travprofilen kjørte selv Rebella Matters i søndagens Oslo Grand Prix, men var som ventet sjanseløs i seiersstriden.

Kaldblodsløpet tidligere på dagen fikk historisk sus over seg som følge av prestasjonen til storfavoritten Odd Herakles. Etter en forrykende rask åpning og deretter tung reise utvendig for lederhesten ble stjernetraveren klokket i mål til den formidable tiden 1.18,4.

(©NTB)

Flere nyheter: