Menu
Zinédine Zidane skal være enig med Paris Saint-Germain om en avtale. Foto: Christian Bruna/ Pool via AP / NTB

Fransk radiostasjon: Zidane enig med Paris Saint-Germain om trenerjobb

Zinédine Zidane skal være enig med Paris Saint-Germain om en avtale om å bli klubbens neste hovedtrener. Det melder den anerkjente radiostasjonen Europe 1.

Av NTB | 10.06.2022 12:45:59

Sport: Ifølge Europe 1 er PSG i prinsippet enige med Zidane om en avtale som gjør ham til klubbens trener fra kommende sesong.

En konkurrerende radiokanal – RMC – oppgir at en kilde i PSG «ikke vil avvise opplysningene», ifølge AFP.

Det franske nyhetsbyrået har selv snakket med en kilde på Parc des Princes som maner til «varsomhet» knyttet til opplysninger om en avtale mellom PSG og Zidane

Mauricio Pochettino er for tiden klubbens trener, men det har i lang tid hersket spekulasjoner om at argentinerens avgang er nær forestående.

Tross sin meritterte karriere har Zidane aldri trent et fransk klubb- eller landslag. Han startet trenerkarrieren sin i Real Madrid, der han flyttet fra klubbens akademilag til A-laget i 2016.

Han ble kåret til årets trener av Det internasjonale fotballforbundet (Fifa) i 2017, og han ble av fransk fotball kåret til årets trener i 2016 og 2017.

Zidane tar etter alt å dømme over et PSG-lag som sist sesong ikke fikk det helt til å svinge ute i Europa, tross en overbevisende tittel i hjemlig liga. Det ble mesterligaexit mot nettopp Real Madrid i åttedelsfinalen.

Foran kommende sesong har superstjernen Kylian Mbappé signert en ny kontrakt med klubben. Han hadde etter rapportene en muntlig avtale med Real, men PSG greide til slutt å beholde sitt største trekkplaster.

Dermed kan Zidane få både Mbappé, Lionel Messi og Neymar å rutte med i angrepsrekken.

Deretter vant han mesterligaen med laget tre ganger og ligaen to ganger. I tillegg kunne de hvitkledde juble for to triumfer i klubb-VM og to supercuptitler under franskmannens ledelse.

Den franske storklubben jakter stadig sin første mesterligatriumf. PSG har ikke lagt skjul på at det er det de ønsker seg mest.

(©NTB)