Menu
Vipers Kristiansand etter finaleseieren i Champions League sist sesong. Foto: Nikola Krstic / NTB

Fransk motstand for Vipers og Storhamar i CL-premieren: Mørk møter gamleklubben

Vipers Kristiansand starter tittelforsvaret i mesterligaen håndball hjemme mot Brest 10. september. Samme dag får Storhamar en tøff debutkamp i Frankrike.

Av NTB | 13.07.2022 10:00:52

Sport: De to siste sesongene har gitt Vipers-triumf i den gjeveste europacupen. Til høsten går sørlendingene i gang med en ny utgave mot franske Brest i egen hall. Det skjer uten Nora Mørk i stallen.

Hun forlot i sommer Ole Gustav Gjekstads lag for å bli Esbjerg-spiller. Den russiske stjernen Anna Vjakhireva er hentet inn som erstatter.

Vipers er i gruppe A. Den består også av Odense (Danmark), Krim Ljubljana (Slovenia), Bietigheim (Tyskland), FTC Hungaria (Ungarn), Banik Most (Tsjekkia) og CSM Bucuresti (Romania).

Storhamar er med i mesterligaen for første gang. Lagets første kamp er av det tøffe slaget borte mot Metz. De franske vertene ble i juni slått ut av Vipers i CL-semifinalen.

I gruppe B skal Storhamar også opp mot Györ (Ungarn), Rapid Bucuresti (Romania), Buducnost (Montenegro), Esbjerg (Danmark), Kastamonu (Tyrkia) og Lokomotiva Zagreb (Kroatia).

Esbjerg tar imot Györ med flere norske i troppen i åpningshelgen. Stine Bredal Oftedal, Veronica Kristiansen og Silje Solberg er blant Györ-profilene. Mørk spilte for den ungarske klubben mellom 2016 og 2019.

Puljespillet går over 14 runder. De siste kampene før utslagsfasen spilles 11. og 12. februar.

(©NTB)