Menu
Frankrikes innenriksminister Amélie Oudéa-Castéra. Foto: Jean-François Badias / AP / NTB.

Fransk minister ber om unnskyldning etter mesterligakaoset – skylder på falske billetter

Frankrikes idrettsminister ber om unnskyldning for de 2700 tilskuerne med billetter som aldri fikk sett finalen i mesterligaen mellom Real Madrid og Liverpool.

Av NTB | 30.05.2022 15:01:02

Sport: – Vi er ekstremt lei for at de ikke kom seg inn på Stade de France, sier idrettsministeren Amelie Oudea-Castera.

Hun legger samtidig vekt på at kaoset skyldes engelske supportere som kom til Paris med falske billetter, og at det var årsaken til at kampen ble satt i gang 37 minutter for sent.

Frankrikes innenriksminister, Gérald Darmanin, sier at politiets resolutte innblanding hindret at det gikk liv tapt utenfor stadion i timene og minuttene før kampstart.

Han mener billettkaoset skyldes at Liverpool-supporterne i hovedsak var utstyrt med papirbilletter, mens Real Madrid-tilhengerne hadde elektroniske billetter.

Darmanin erkjenner at enkelte polititjenestemenn hadde brukt tåregass for å roe gemyttene, men at de ikke kunne lastes for dette.

– Den beslutningen ble tatt for å redde liv, sier innenriksministeren.

I Storbritannia uttrykte en talsmann for statsminister Boris Johnsen skuffelse over politiets handlemåte lørdag kveld.

– Vi er svært skuffet over hvordan de (Liverpool-supporterne) ble behandlet, sier talsmannen, ifølge AFP.

Halvparten av de arresterte etter kaoskvelden var briter. Mandag ettermiddag kom også beskjeden fra Det europeiske fotballforbundet (Uefa) at de vil kompensere for de 2700 med lovlige billetter som ikke kom seg inn på stadion.

(©NTB)