reklame for Sheiken Bowling
Menu
Nora Mørk og Vipers fikk det tøft hjemme mot Metz i mesterligaen lørdag. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

Fransk leksjon brøt Vipers-rekke i Champions League: – Nest sist på det meste

Vipers Kristiansand fikk en brutal åpning med 0-6 og null mål på ni minutter, men hevet seg en del utover i 25-31-tapet for Metz i mesterligaen lørdag.

Av NTB | 05.02.2022 20:06:59

Sport: Nederlaget var tittelforsvarerens første etter seks strake seirer i den gjeveste europacupen. En elendig start ga en stri Vipers-kveld foran 2200 tilskuere i egen hall.

Over ni minutter gikk det før hjemmelaget fikk inn ballen bak Metz-målvakten. Da hadde de franske gjestene allerede dunket inn seks scoringer. Til pause lå Vipers under med 13-17.

Ole Gustav Gjekstads utvalgte ga seg selv en sjanse utover i 2. omgang. Inn i sluttfasen skilte det en stund bare tre mål, men i de siste minuttene raknet det igjen bakover.

– Vi gjorde en dårlig håndballkamp. Vi hadde to høvdinger utpå der i Marta (Tomac) og Ana (Debelic), som jeg synes gjorde en bra kamp, men vi trenger flere sentrale spillere som leverer bedre prestasjoner enn dette, sa Gjekstad til V4 etter kampen.

– Vi var for dårlige, rett og slett. Vi var nest sist på det aller meste, la han til.

– Nora har vært god i lang tid, men noen ganger går det ikke slik jeg og Nora ønsker, sa Gjekstad.

Tre Metz-spillere kom opp i seks scoringer i Kristiansand: Louise Burgaard, Tamara Horacek og Méline Nocandy.

Det franske storlaget er to poeng bak og har én kamp mindre spilt enn Mørk og co. Også bortekampen i Frankrike endte med Vipers-tap 18-23 i september.

De to beste i hver gruppe går rett til Champions League-kvartfinaler, mens de fire neste må ut i omspill. Vipers har igjen hjemmekamper mot Krim Ljubljana og Györ.

Debelic ble toppscorer for Vipers med sju fulltreffere på like mange skudd. Det kladdet derimot mer for Nora Mørk. Landslagsstjernen slet med å trenge igjennom og greide kun tre mål.

Vipers må trolig sikte seg inn mot tredjeplassen i pulje B. Sørlendingene er i dag toer bak suverene Györ, men må regne med å bli forbigått av Metz de neste ukene.

(©NTB)