Menu
Kylian Mbappé var langt nede etter EM-sluttspillet i fjor sommer. Foto: Thibault Camus / AP / NTB

Fransk fotballtopp: Mbappé vurderte landslags-nei etter EM-kritikk

Den franske fotballstjernen Kylian Mbappé skal ha overveid å gi seg på landslaget etter å ha høstet kritikk for sine prestasjoner under fjorårets EM-sluttspill.

Av NTB | 19.06.2022 14:01:02

Sport: Det sier presidenten i Det franske fotballforbundet, Noel Le Graet, i et intervju med avisen Le Journal du Dimanche søndag.

Mbappé gikk målløs av banen i samtlige fire kamper da Frankrike overraskende ble slått ut av EM-sluttspillet i åttedelsfinalen. Der ble Sveits for gode.

Den 23 år gamle PSG-stjernen misset på det avgjørende straffesparket i straffesparkkonkurransen mot sveitserne. Det sto 3-3 i kampen etter ekstraomganger. I etterkant ble Mbappé gjenstand for mye kritikk

– Jeg møtte ham etter EM. Han følte at forbundet ikke hadde forsvart ham etter straffesparket og kritikken han møtte, sier fotballpresident Le Graet til Le Journal du Dimanche.

– Vi møttes i fem minutter på kontoret mitt. Han var sint, han ville ikke spille for det franske laget lenger – noe han tydeligvis ikke mente, fortsetter han.

Mbappé har spilt ni landskamper for hjemlandet siden fjorårets skuffende EM-exit og har hjulpet Frankrike til å kvalifisere seg til årets VM-sluttspill i Qatar.

PSG-spissen står med 27 mål på 57 seniorlandskamper. Det plasserer ham på 11. plass på toppscorerlisten gjennom tidene. Den toppes av Thierry Henry med 51 fulltreffere.

(©NTB)