Menu
Richard Jouve fra Frankrike jubler over seier i Drammen-sprinten. Foto: Lise Åserud / NTB

Fransk favorittseier i Drammen – kineser på pallen

Richard Jouve utnyttet fraværet til de norske stjernene og tok sin første verdenscuptriumf ved å vinne Drammen-sprinten. Wang Qiang fra Kina ble toer.

Av NTB | 03.03.2022 14:26:32

Sport: Seieren gikk til løperen som fikk favorittstempelet etter at Johannes Høsflot Klæbo og resten av det norske elitelaget i sprint meldte forfall som følge av positive koronaprøver. Franskmannen vant byrennet i klassisk stil suverent foran Wang.

Det var 27-åringens første seier i verdenscupen etter en bråte med pallplasser opp gjennom karrieren. Ved å bli nummer to fikk Wang sin podiedebut. Kineseren hadde en sjetteplass fra Lahti sist helg som toppnotering før Drammen-konkurransen.

Lucas Chanavat fra Frankrike gikk inn til tredjeplassen.

– Det er surt når du er så nærme en pallplassering, men jeg er fornøyd med en bitte liten bismak, sa Wiig smilende til TV 2.

Han syntes det vart stort å oppleve verdenscupsirkuset i Drammen. Torsdagens resultat var karrierebeste for hans del på dette nivået.

– Det er helt rått å gå her, sa han og hyllet stemningen da Maiken Caspersen Falla gikk inn til hjemmeseier i kvinnenes sprint.

– Det ga gåsehud, la Gjesdal-løperen til.

Derfra fikk han med seg seks lagkamerater, men fire av dem røk umiddelbart ut i kvartfinalene. Det gjaldt Harald Astrup Arnesen, Lars Agnar Hjelmeseth, Håkon Skaanes og Simen Myhre.

I semifinalen ble det stopp for Harald Østberg Amundsen. Han havnet sist i heatet der Wiig ble treer og gikk videre på tid. Aune ble nummer to i den andre semifinalen.

Tidligere på dagen klarte verken Aron Åkre Rysstad, Vebjørn Moen, Nikolay Elde Holmboe, Johannes Lønnestad Flaaten eller Alexander Elde Holmboe å bli blant de 30 beste.

Norge hadde to løpere i finalen. Sivert Wiig ble nummer fire, mens Pål Trøan Aune endte sist på sjetteplass.

Wiig var ikke i det opprinnelig uttaket til sprinten, men kom med som følge av koronasmitten hos Klæbo og co. I prologen var 24-åringen tredje raskest.

(©NTB)