Menu
Frankrikes statsminister Jean Castex lover å ta AstraZenecas koronavaksine «veldig snart», om den igjen blir tatt i bruk i landet. Målet er å styrke folks tillit til vaksinen. Foto: Stephane de Sakutin / Pool Photo via AP / NTB

Frankrikes statsminister lover å ta AstraZeneca-vaksinen om den tas i bruk igjen

Frankrikes statsminister Jean Castex lover å raskt ta AstraZeneca-vaksinen om den igjen blir tatt i bruk i landet. Formålet er å styrke folks tillit til den.

Av NTB | 17.03.2021 00:38:19

Medisin og helse: – Sett i lys av hva som har skjedd med AstraZeneca, tror jeg at det vil være lurt om jeg blir vaksinert veldig fort, så snart oppholdet i vaksineringen – slik jeg håper – blir stanset. Det vil vise folk at vaksine er veien ut av krisen vi står i, og at det er trygt å ta den, sa Castex i et intervju tirsdag.

En rekke land, blant dem Frankrike, Tyskland og Norge, har stanset vaksinering med AstraZeneca-vaksinen etter meldinger om blodpropp hos vaksinerte.

EUs legemiddelverk EMA er i gang med en granskning av hvorvidt det er en sammenheng mellom vaksineringen og blodproppe. Arbeidet skal være ferdig torsdag.

(©NTB)

Flere nyheter: