Menu
Det ble kaotisk utenfor Stade de France før mesterligafinalen mellom Real Madrid og Liverpool. Foto: Christophe Ena / AP / NTB

Frankrikes sportsminister skylder på Liverpool-fans etter CL-kaoset

Frankrikes sportsminister Amelie Oudea-Castera hevder at kaoset som oppsto foran lørdagens mesterligafinale skyldes Liverpool-fansen og falske billetter.

Av NTB | 30.05.2022 09:01:03

Sport: Finalen ble utsatt med 36 minutter etter at politiet tok i bruk tåregass mot Liverpool-fansen utenfor stadion før kampstart.

Uefa hevder at flere tusen fans hadde kjøpt falske billetter til CL-finalen, og at de falske billettene som ikke fungerte i billettkontrollen, forårsaket forsinkelsen. Frankrikes sportsminister legger også skylden på Liverpool-supporterne.

– Det som skjedde skyldes at et stort antall britiske supportere møtte opp uten, eller med falske billetter, sa Oudea-Castera til radiokanalen RTL mandag morgen.

Hun har innkalt til et møte for å hindre lignende problemer i fremtiden, melder nyhetsbyrået AFP. Sommer-OL arrangeres i Paris i 2024.

Liverpool er på sin side ekstremt skuffet over hva fansen ble utsatt for

– Dette er den største kampen i europeisk fotball, og supportere burde ikke måtte oppleve de scenene vi har sett i kveld. Vi har offisielt bedt om en formell granskning av hva som skapte disse uakseptable problemene, skrev klubben i en pressemelding.

(©NTB)