Menu
Frankrikes omstridte koronalov trådte i kraft onsdag. Det skaper problemer for fransk helsevesen. Her besøker president Emmanuel Macron et sykehus i Marseille. Foto: Ludovic Marin / AP /NTB

Frankrikes omstridte koronalov skaper trøbbel i fransk helsevesen

Tusenvis av franske helsearbeidere står i fare for å bli permittert uten lønn etter at Frankrikes lov som pålegger koronavaksinering trådte i kraft onsdag.

Av NTB | 15.09.2021 18:22:28

Arbeidsliv: I sommer ga president Emmanuel Macron et ultimatum til helsepersonell og brannmenn om å få minst én vaksinedose innen 15. september eller bli permittert fra jobben.

To måneder senere er fortsatt tusenvis av ansatte i helsesektoren i tvil om de skal bli vaksinert, noe som har lagt stort press på kapasiteten i helsetjenester som har blitt tvunget til å permittere ansatte uten lønn på ubevisst tid.

Et sykehus i byen Montélimar sør i Frankrike har allerede bekreftet at de har blitt tvunget til å avlyse ikke-akutte operasjoner på grunn av mangel på vaksinerte anestesileger. I tillegg taper sykehuset tre allergispesialister som nekter å overholde vaksinemandatet.

Fagforeningen CGT, som organiserer offentlige ansatte, har advart om en «helsekatastrofe» hvis regjeringen overholder sin plan om å permittere helsearbeidere og fastleger som nøler med å la seg vaksinere.

Forrige uke var fremdeles rundt 12 prosent av sykehuspersonell og 6 prosent av leger i privat praksis ennå ikke vaksinert, ifølge tall fra Frankrikes folkehelseinstitutt.

Regjeringen har sagt de ikke vil reversere koronaloven.

(©NTB)

Flere nyheter: