reklame for Haugesund Hudpleieklinikk
Menu
Det blir ikke noe Frankrike Grand Prix for Mercedes-fører og regjerende verdensmester Lewis Hamilton. Foto: Joan Monfort / AP / NTB scanpix

Frankrikes Grand Prix i formel 1 avlyst

VM-runden i formel 1, Frankrikes Grand Prix på Le Castellet-banen 28. juni, er avlyst på grunn av koronaviruset.

Av NTB | 27.04.2020 10:32:51

Sport: Det opplyste arrangørene mandag. Dermed er ti av årets VM-runder i formel 1 enten avlyst eller utsatt.

– Etter en evaluering av situasjonen rundt spredningen av koronaviruset har Frankrikes Grand Prix tatt hensyn til avgjørelsene fra de franske myndighetene. Dette gjør det umulig å gjennomføre vårt arrangement, sier løpets direktør Eric Boullier i en pressemelding.

VM-rundene i Australia, Monaco og Frankrike er alle avlyst, mens Bahrain, Kina, Vietnam, Nederland, Spania, Aserbajdsjan og Canada foreløpig er utsatt.

Formel 1-sirkuset håper å komme i gang med sesongen i Østerrikes Grand Prix på Spielberg-banen 5. juli. Det vil i så fall gå uten publikum.

– Vi har som mål å kunne start i Europa med løp i juli, august og begynnelsen av september og med det første løpet i Østerrike 3.-5. juli, sa formel 1-sjef Chase Carey i en pressemelding.

– I september, oktober og november satser vi på løpene i Eurasia, Asia og Amerika og avslutte sesongen i golfstatene med Bahrain og det den tradisjonelle avslutningen i Abu Dhabi. Da får vi mellom 15 og 18 løp, opplyste Carey.

Mandag opplyste arrangørene av den britiske VM-runden på Silverstone 19. juli vil gå for tomme tribuner.

(©NTB)

Flere nyheter: