Menu
Frankrikes president Emmanuel Macron vil ha olje fra Iran og Venezuela tilbake på markedet. Begge land er underlagt strenge amerikanske sanksjoner. Her hvisker Macron president Joe Biden noe i øret da de to møttes under G7-toppmøtet i Tyskland mandag. Foto: AP / NTB

Frankrike vil ha olje fra Iran og Venezuela

Sanksjonene mot Iran og Venezuela må oppheves, og olje fra de to landene må tilbake på markedet, ifølge kontoret til Frankrikes president Emmanuel Macron.

Av NTB | 27.06.2022 13:46:17

Økonomi og næringsliv: USA diskuterte alt i mars muligheten for å lette på sanksjonene mot Venezuela og gjenoppta oljeimporten derfra, men dette har ennå ikke skjedd.

Venezuela har i dag verdens største påviste oljereserve, anslått til over 300 milliarder fat. Det er langt mer enn både Saudi-Arabia, Canada, Iran og Irak.

USA anerkjenner imidlertid ikke Nicolás Maduro som landets folkevalgte president, men ser derimot på opposisjonslederen Juan Guaidó som rettsmessig president.

At Maduro varmt har hyllet Russlands president Vladimir Putin etter invasjonen av Ukraina, gjør det ikke enkelt for Biden-administrasjonen å gjenoppta handelen med landet.

Iran har også store oljeforekomster, men er underlagt strenge amerikanske sanksjoner som følge av sitt atomprogram. Forhandlingene om en ny atomavtale med landet har de siste månedene stått i stampe, men skal nå være i ferd med å bli gjenopptatt.

(©NTB)

Flere nyheter: