Menu
Frankrikes nye statsminister Jean Castex vil unngå en ny total nedstenging, selv om landet treffes av en ny koronabølge. Foto: François Mori / AP / NTB scanpix

Frankrike utelukker ny nedstenging

Franske myndigheter forbereder seg på en ny koronabølge, men vil ikke stenge ned landet igjen.

Av NTB | 08.07.2020 11:17:50

Arbeidsliv: – Vi vil opprettholde dagliglivet, økonomien og vårt sosiale liv, sa landets nye statsminister Jean Castex i et interview med den tyske kanalen RTL Television.

– Vi vil ikke innføre ny nedstenging, fordi vi har lært at de økonomiske og menneskelige konsekvensene er katastrofale, sa han.

I stedet undersøkes muligheten for å stenge ned enkelte områder.

Nyutnevnte Castex har fått ansvaret for å lede regjeringens arbeid med å styre landet ut av den verste krisen siden andre verdenskrig.

Flere titalls milliarder kroner skal bidra til å stimulere økonomien og sikre jobber. Landets brutto nasjonalprodukt forventes likevel å krympe med rundt 10 prosent i år.

– Vi skal beskytte våre innbyggere, men fremfor alt investere i en økologisk forandring og landets helbredelse, sa Castex.

Han bekreftet også at han har økt lønnen og budsjettene til helsearbeidere med ti milliarder kroner.

Frankrike rundt 167.000 bekreftede tilfeller av koronasmitte, og nesten 30.000 har mistet livet under koronabølgen, ifølge Worldometers.

(©NTB)

Flere nyheter: