Menu
Den ukrainske bonden Serhij viser fram korn han har høstet på gården sin i Donetsk-regionen. Landbruket i Ukraina rammes hardt av krigen, og Frankrike forsøker å hjelpe til ved å sende frø, settepoteter og såkorn. Foto: Efrem Lukatsky / AP / NTB

Frankrike sender frø til Ukraina

Frankrike har sendt 31 tonn frø og såkorn til Ukraina. Det skal å bidra til å hindre matkrise etter Russlands invasjon av landet.

Av NTB | 17.06.2022 17:16:33

Økonomi og næringsliv: Hjelpesendingen fra Frankrike, som er EUs største produsent av landbruksprodukter, omfatter blant annet beter, gulrøtter, kål og tomater. Den skal gi mulighet for å høste 260.000 tonn mat, ifølge den franske regjeringen.

I april og mai sendte franske myndigheter 600 tonn settepoteter til Ukraina, etter at kampene i landet hadde ført til problemer med plantingen.

Den russiske blokaden av Ukrainas havner i Svartehavet har stanset en stor del av korneksporten fra landet. Ukraina er verdens fjerde største eksportør av hvete og mais, og eksportproblemene har økt faren for knapphet og hungersnød i mange fattige land.