reklame for Sheiken Bowling
Menu
Frankrikes målvakt Steve Mandanda er i full strekk, men klarer ikke å avverge avslutningen til Wahbi Khazri. Foto: Petr David Josek

Frankrike på sparebluss – gruppevinner i VM med 0-1-tap for Tunisia

Et reservepreget Frankrike leverte et tynt forsøk på å få full pott i sin VM-gruppe. Tunisia gjorde det de kunne for å avansere, men ble snytt av Australia.

Av NTB | 30.11.2022 18:07:20

Sport: Whabi Khazris mål for Tunisia ble ikke avgjørende ettersom Australia vant over Danmark. Tunisia ble nummer tre i gruppen og har fortsatt til gode å gå videre i et VM-sluttspill på seks forsøk.

Frankrike kom til kampen med seks strake VM-seirer i kofferten, men klarte ikke å forlenge den. Det er Frankrikes lengste rekke noensinne, og bare Italia (1934-1938, sju) og Brasil (2002-2006, elleve) har hatt en lengre rekke.

Det var kun syltynn teori som kunne frata Frankrike gruppeseieren før den siste runden. For Tunisia var det kun seier som gjaldt samtidig som Australia ikke måtte slå Danmark.

Didier Deschamps gjorde hele ni endringer på det franske laget. Aurélien Tchouaméni og Raphaël Varane var de eneste som fikk fornyet tillit etter 2-1-seieren over Danmark.

Uten Kylian Mbappé, Griezmann, Olivier Giroud og Ousmane Dembélé foran i banen ble det lite trøbbel for det tunisiske forsvaret den første timen.

Griezman, Dembélé og Mbappé fikk prøve seg i annen omgang.

– Selvsagt når du gjør så mange endringer er det ikke lett å for spillerne å sette sitt preg på en VM-kamp. Men vi har fullført det første målet vårt. Nå må vi omstille for nå starter VMs annen del, sa den franske landslagssjefen.

Nader Ghandri jublet for 1-0 etter bare sju minutter, men han ble avvinket for offside. Frankrike var tannløse i angrep, og det var Tunisia som hadde mest sprut i beina og skapte de fleste mulighetene.

Midtbanemann Eduardo Camavinga (20) spilte venstreback og hadde store problemer i den nye rollen. Khazri gjorde sitt for en tunisisk scoring, men manglet litt på presisjonen.

Tunisia så best ut også i starten av den andre omgangen. Aïssa Laïdouni fyrte løs fra spiss vinkel, men 37 år gamle Steve Mandanda reddet.

– Uheldigvis, i fotball det er best å ikke stole på andres resultat, men vi kan i hvert fall reise fra VM med hodene hevet, sa Khazri.

Khazri er vokst opp på Korsika og spiller i fransk 1. divisjon for Montpellier. Han var en av seks tunisiere som er født i Frankrike. Han har også landskamper for Frankrike på aldersbestemte lag.

Slik forble det ut kampen.

Etter 98 minutter utlignet Griezmann, men scoringen ble annullert for offside.

– Vi fikk problemer på grunn av valgene jeg gjorde, men vi har spilt to kamper med høy intensitet på fire dager, så derfor ga jeg andre spillere sjansen, forklarte Deschamps til franske TF1.

Khazri satte fyr på gruppe D med sin scoring etter 57 minutter. På det tidspunktet var Frankrike og Tunisia videre, men like etter scoret Australia, og et tunisisk VM-avansement var ute av deres hender.

(©NTB)