Menu
Ferdsskriveren ble ødelagt i flystyrten. Franske etterforskere håper likevel å kunne hente ut informasjon fra boksen. Foto: BEA via AP / NTB scanpix

Frankrike i gang med etterforskning av flystyrten i Etiopia

Franske granskere har startet etterforskningen for å finne årsaken til flystyrten i Etiopia, der 157 personer mistet livet.

Av NTB | 15.03.2019 11:03:03

Økonomi og næringsliv: – Den etiopiske delegasjonen, ledet av havarikommisjonens sjefgransker, har ankommet den franske havarikommisjonens (BEA) lokaler, og etterforskningsprosessen er i gang i Paris, skriver flyselskapet Ethiopian Airlines på Twitter fredag.

De såkalte svarte boksene, som i virkeligheten er oransje og består av en ferdskriver og en taleregistrator, ble fløyet til Paris torsdag. BEAs etterforskere håper å kunne hente ut informasjon fra boksene, som ble ødelagt i flystyrten.

Flyet fra Ethiopian Airlines var av typen Boeing 737 MAX 8 og styrtet seks minutter etter avgang fra Etiopias hovedstad Addis Abeba. Flyet skulle til Nairobi i Kenya.

I oktober mistet 189 mennesker livet da et fly av samme type, tilhørende Lion Air, styrtet i Indonesia.

Etter søndagens flystyrt i Etiopia har fly av denne typen blitt satt på bakken verden over, i påvente av at årsaken til ulykken er funnet.

(©NTB)

Flere nyheter: