Menu
domstol

Fra leder i næringslivet til narkoman i fengsel

Han jobbet på ledernivå i næringslivet. Så ble hans narkotikamisbruk oppdaget og han mistet jobben. Etter å ha sonet en dom for narkotikasmugling i Tyskland kom han hjem og havnet på gata.

Av Egil M Solberg | 14.02.2019 08:16:02

Narkotika: Det er en nå 39 år gammel mann fra Haugalandet som i Haugaland tingrett nylig ble frikjent for å ha innført 10 kilo hasj, men han er dømt for bruk og besittelse av både amfetamin og anabole steroider.

Mannen som har vært leder i næringslivet, levde i mange år et dobbeltliv. Da narkotikamisbruket ble oppdaget i 2017, fikk mannen sparken fra jobben sin.

Samme år ble han arrestert av tysk politi og fengslet for innførsel av tre kilo amfetamin fra Nederland til Tyskland, skriver Haugesunds avis.

Etter seks måneder i tysk fengsel ble han sommeren 2018 løslatt og sendt til Norge.

39-åringen hadde ruset seg på amfetamin fra han var 18 år gammel.

Da han kom hjem til Haugesund i fjor sommer, var huset hans tvangssolgt. Han fikk tak over hodet hos Frelsesarmeen og begynte å ruse seg igjen.

I fjor høst ble han igjen pågrepet av politiet. Han var da så ruset og nedkjørt at det gikk fjorten dager før han var i stand til å bli avhørt, skriver avisa.

Dom

Etter at han kom hjem er han tatt for flere forhold som omhandler kjøp, salg og bruk av narkotika.

Nå er han dømt til fengsel i ett år og tre måneder. 90 dager gjøres ubetinget og er ansett avsonet i varetekt.

Ett år gjøres betinget med en prøvetid på fire år på det særvilkår at han gjennomfører narkotikaprogram med domstolskontroll.

Han må også betale en bot på 10.000 kroner og er fradømt føreretten for motorvogn i to år.

Flere nyheter: