Menu
Tarjei Bø gikk feil fredag. Foto: Kerstin Joensson / AP / NTB scanpix.

Fourcade vant da Bø glemte strafferunde: – Nå ser jeg dum ut

Tarjei Bø ga bort en plassering i toppen da han glemte å gå en strafferunde i fredagens skiskyttersprint i Oberhof. Martin Fourcade vant.

Av NTB | 10.01.2020 15:39:56

Sport: Verdenscupleder Johannes Thingnes Bø blir pappa om kort tid og står over verdenscuprennene i januar for å være hjemme hos kona Hedda Dæhli Bø når deres første barn kommer til verden.

I hans fravær var det storebror Tarjei som havnet i begivenhetenes sentrum i Oberhof fredag. Etter å ha skutt fullt på liggende, måtte han tåle én bom på stående.

Strafferunden glemte 31-åringen først å gå, men returnerte så til stadion for å gjøre nettopp det. Forglemmelsen kostet mange sekunder og fratok Bø en plassering i toppen av resultatlistene. Han ble nummer 24.

– Jeg fikk en bom på stående og da var jeg så bestemt på å kline til ut på sisterunden, få på stavene og få høyest mulig fart. Halvveis i utforbakken kom jeg på at «du skulle gått en strafferunde du, Tarjei», sa han til NRK.

Skiskytterprofilen måtte snu og gå opp bakken. Der holdt han på å krasje med fire-fem løpere. Gjennom hodet gikk det mange tanker etter det han kalte en «barnefeil».

– Jeg tenkte «nå ser jeg dum ut». Det var mange nyttårsforsett som gikk i grus med den feilen, sa 31-åringen.

– Det var et bra løp. Jeg trøste meg med det, sa han.

Noen stor dag ble det heller ikke for lagkameratene. Erlend Bjøntegaard ble beste norske på åttendeplass etter to bom på standplass. Han ble slått med ett minutt og seks sekunder av vinneren Martin Fourcade.

Like mange strafferunder ble det på Johannes Dale. Han endte på plassen bak Bjøntegaard, slått med 12 sekunder av lagkameraten. Vetle Sjåstad Christensen skjøt på seg tre strafferunder og fulgte deretter..

Lars Helge Birkeland fikk løpet ødelagt av fire bom på liggende og endte langt nede på resultatlistene.

Det går svært hardt utover deltakernes utstyr.

– I går synes vi det var ille. I dag er det ti ganger verre. Det har blåst, regnet og vært varmt i hele natt. Store deler av løypa er nesten som sandpapir. Det er veldig tungt å gå, og skiene blir mer eller mindre ødelagt, sa smøresjef Tobias Dahl Fenre til NRK før start.

Han nølte videre ikke med å kalle forholdene i Oberhof «kjempedårlige».

Snøproblematikken tvang arrangørene til å legge om løypa på fredagens sprint. Løperne gikk 2,5 kilometer før første skyting og deretter dobbelt så langt før stående, før det hele ble avsluttet med nye 2,5 kilometer.

Storebror fikk etterpå trøst av vinneren Martin Fourcade, som kunne fortelle at det samme hadde skjedd ham.

Regn, mildvær og snømangel gjorde forholdene i Oberhof meget krevende. Arrangørene har kjørt på snø i løypene, men har ikke kunnet forhindre at grus og større steiner har blandet seg med snøen i det tyske skiskytterstedet.

(©NTB)

Flere nyheter: