Menu
Martin Fourcade vant jaktstarten i Ruhpolding søndag og tok sin fjerde strake seier. Her fra seieren på 10-kilometeren fredag. Foto: Matthias Schrader / AP / NTB scanpix

Fourcade vant – Christiansen på pallen

Martin Fourcade fortsetter å dominere i Johannes Thingnes Bøs fravær og vant jaktstarten søndag. Vetle Sjåstad Christiansen spurtet til tredjeplass.

Av NTB | 19.01.2020 15:24:47

Sport: Fourcade startet dagens jaktstart tre sekunder foran sin landsmann Quentin Fillon Maillet, og vant nok en gang foran samme mann.

Franskmennene i tet kom gjennom liggende skyting uten bom, men på første stående skyting bommet Maillet og måtte ut i strafferunde. Da så Fourcade seg aldri tilbake, traff blink på alle sine skudd og vant.

– Det var på pur F vil jeg si. Jeg så det var to franskmenn først, og hadde de tapetsert pallen i dag, hadde de begynt å bli ekle mot oss, så det måtte jeg unngå, sa Christiansen til NRK.

Med Thingnes Bø hjemme med sin nyfødte sønn vant Fourcade begge rennene i Oberhof forrige helg, og søndag gikk han inn til sin andre individuelle seier i verdenscuprennene i Ruhpolding. I tillegg vant Fourcade og Frankrike lørdagens stafett.

Det gjorde også Desthieux, som gikk ut fra strafferunden sin sammen med Christiansen, mens Benedikt Doll skjøt fullt hus på siste stående og gjorde at det ble tre løpere i kamp om tredjeplassen.

Doll falt av like før spurten, og der ble Christiansen sterkest. Etter et par klønete stavtak på begynnelsen av spurten fant nordmannen til slutt rytmen og tok den siste pallplassen.

Tarjei Bø gikk inn til sjuendeplass, mens Johannes Dale sikret tre nordmenn på topp ti med sin niendeplass.

Christiansen spurtslo Simon Desthieux, sikret tredjeplassen og hindret helfransk pall.

Christiansen, som gikk ut 22 sekunder bak Fourcade, endte jaktstarten som beste nordmann. Han kom seg gjennom de tre første skytingene med fullt hus, men bommet én gang på siste skyting.

(©NTB)

Flere nyheter: