Menu
Sandvikens kvinnelag har herjet i Toppserien denne sesongen. Her jubler vertene i en kamp på Stemmemyren. Foto: Marit Hommedal / NTB

Fotballtopp hardt ut mot fjerning av Sandviken-kvinnenes garderobebilder

Sandvikens herrelag tok nylig ned plakater av klubbens kvinnelige elitespillere i garderoben på Stemmemyren. Kritikken har haglet etter at saken ble kjent.

Av NTB | 07.10.2021 13:52:41

Sport: Forrige måned valgte trenerteamet til Sandvikens fotballherrer å fjerne bilder av spillerne som i år har vært suverent best i Toppserien. Det avslørte Bergens Tidende onsdag.

Overfor avisen ble det begrunnet med at herrelaget opplevde plakatene som «forstyrrende». Forklaringen er ikke blitt godt mottatt. Hege Jørgen i Toppfotball Kvinner mener saken viser at fotballen fortsatt har en vei å gå.

– Det er jo sjokkerende, men det er paradoksalt nok likevel ikke veldig overraskende. Vi har jo opplevd en del opp gjennom tiden, sier interesseorganisasjonens daglig leder til TV 2.

– Dette eksempelet er imidlertid veldig sårt. Det Sandviken prøvde å gjøre, var jo å verdsette prestasjonen til jentene. Klubben prøver å gjøre litt stas på dem. Spillerne våre er ikke bortskjemte med sånt, så derfor betyr det kanskje noen mener er detaljer, ganske mye, legger Jørgensen til.

Bjarne Graabræk er daglig leder i Sandviken Toppfotball. Han mener det hele burde vært unngått.

– Det var leit at saken oppsto. Det kan skje at man gjør ting uten at man snakker sammen. Det ville kanskje løst saken. Vi synes det burde vært rom for dette, sier Graabræk til VG.

Sandvikens herrelag spiller i 3. divisjon. Det var foran en hjemmekamp 12. september at garderobebildene ble fjernet.

– Dette er et kommunalt anlegg, og vi ønsker at det skal føles som om det er vår garderobe når vi skal spille kamp. Derfor valgte vi å ta ned bildene. Det er ikke noe mer dramatikk enn som så, sa herretrener Magne H. Nilsen til BT onsdag.

Sandviken-kvinnene har siden flyttet til en annen garderobe på Stemmemyren.

(©NTB)

Flere nyheter: