Menu
Norsk Toppfotballs styreleder Cato Haug reagerer på Norges idrettsforbunds manglende involvering i Qatar-spørsmålet. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB

Etterlyser idrettsforbundet i Qatar-diskusjonen

Norges idrettsforbund har ligget lavt i debatten om Qatar-VM. Nå maner styreleder Cato Haug i Norsk Toppfotball til mer synlighet.

Av NTB | 14.03.2021 17:39:28

Sport: Fotballtinget vedtok søndag å sette diskusjonen rundt VM i Qatar og en mulig boikott på vent til et ekstraordinært ting 20. juni. Norsk Toppfotball var blant pådriverne for en slik utsettelse.

Styrelederen for klubbenes interesseorganisasjon sier til TV 2 at vedtaket «var veldig klokt». Samtidig savner Haug et mer aktivt idrettsforbund i Qatar-spørsmålet.

– Jeg vet eksempelvis at Tom Høgli (samfunnskontakt i Tromsø IL) har stått på barrikaden en god stund, men hvor har NIF vært de siste åtte årene? Det har tatt overraskende lang tid før noen har reagert. Hva er norsk idretts syn på denne type problematikk?

Haug legger til at også hans egen organisasjon og Norges Fotballforbund kunne vært mer på før debatten blusset opp i slutten av februar.

– Det er mange som bør se seg selv i speilet med en vond smak i munnen, også fotballen. Media har vel heller ikke hatt det største fokuset på denne saken.

NIF ønsker ikke å kommentere Haugs uttalelser overfor TV 2. De mener saken er et fotballanliggende.

Qatar har i mange år fått kritikk for blant annet arbeidsforholdene fremmedarbeidere opplever. Det er også stilt kritiske spørsmål rundt måten landet ble tildelt fotball-VM på i 2010.

(©NTB)

Flere nyheter: