Menu
En supporter etterforskes for å ha kommet med hatefulle ytringer under kampen mellom Lillestrøm og Bodø/Glimt lørdag. Foto: Javad Parsa / NTB

Fotballsupporter etterforskes for hatefulle ytringer

En supporter på kampen mellom Lillestrøm og Bodø/Glimt på Åråsen i helgen er under etterforskning for alvorlige trusler og hatefulle ytringer, skriver VG.

Av NTB | 03.10.2022 15:41:01

Sosiale forhold: Det er politiførstebetjent Frank Muri som opplyser dette til VG.

– Jeg kan bekrefte at det blir opprettet en politisak etter en hendelse på Åråsen lørdag hvor en supporter kommer med alvorlige trusler og ytringer mot dommer og spiller, sier han til avisen.

Bodø/Glimt vant kampen 4-1 blant annet ved hjelp av et offsidemål. I etterkant av kampen sa også Glimt-ving Amahl Pellegrino at en gruppe LSK-supportere «sier mange ord som ikke skal være her når vi har hatt kampanjen der vi snakker om at alle mennesker er like».

Han har i etterkant tilbakevist at det handlet om rasisme, men sa til Avisa Nordland at han ble utsatt for homohets. Muri sier ikke hvilken situasjon det var supporteren angivelig brukte hatefulle ytringer.

– Jeg kan ikke gå i detalj på hva som ble sagt, men politiet var vitne til hendelsen, og vi mener den er såpass alvorlig at vi oppretter sak, sier Muri.

(©NTB)

Flere nyheter: