Menu
Nicki Bille Nielsen fikk en mildere fengselsdom etter å ha fått en ankesak behandlet i det danske rettssystemet. Foto: Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix / NTB

Fotballrebellen Nicki Bille fikk redusert fengselsstraff

Den tidligere Rosenborg-spissen Nicki Bille Nielsen (34) tapte ankesaken, men dommen fra i mars ble torsdag kuttet fra fem til tre måneders ubetinget fengsel.

Av NTB | 10.11.2022 17:01:22

Kriminalitet og rettsvesen: Det ble avgjort i Østre Landsret (lagmannsretten). Bille fikk ikke medhold i kravet om full frifinnelse, melder Ekstra Bladet.

Tidligere i år ble den pensjonerte fotballspilleren dømt for vold på en nattklubb. Han var tiltalt for å ha slått en mann i bakhodet med knyttneven natt til 28. november i fjor. Forsvareren mente det ikke kunne bevises at det var Bille som slo den fornærmede mannen.

I ankesaken ba aktor om en skjerpet dom, men retten valgte i stedet å redusere straffen til tre måneders fengsel. Billes oppholdsforbud i nattlivet på tolv måneder blir opprettholdt.

Dansken spilte for Rosenborg mellom 2013 og 2014. Han ble i 2019 dømt til fire måneders fengsel for å ha truet en syklist med luftpistol samtidig som han var i besittelse av narkotika.

(©NTB)

Flere nyheter: