Menu
Fra torsdag er det nye regler som gjelder for organisert fotballtrening. Blant annet tillates større grupper, og avstandskravet halveres. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Fotballforbundet har justert koronavettreglene

Norges Fotballforbund har justert koronavettreglene for fotballaktivitet for å tilpasse dem til anbefalingene som gjelder fra torsdag.

Av NTB | 06.05.2020 18:47:37

Sport: 3. april offentliggjorde forbundet sine regler for fotballaktivitet i tråd med anbefalingene fra helsemyndighetene. Nå utvides gruppenes maksimale størrelse fra 5 til 15, mens anbefalt minste avstand mellom deltakerne halveres til en meter, i tråd med de nye retningslinjene fra myndighetene.

Dette er de oppdaterte reglene, offentliggjort på forbundets nettsted:

1. En fotballbane regnes som et offentlig sted, og det skal maks være 50 personer til stede. Det skal være en definert ansvarlig ved all organisert trening.

2. Maks 15 spillere per gruppe, og en leder per gruppe som påser at aktiviteten er i henhold til smittevernreglene.

3. Alltid en meters avstand eller mer, både innad i gruppen og til eventuelle andre grupper. Det gjelder også ved oppmøte og inndeling i grupper.

4. Det er ikke tillatt med aktiviteter hvor spillerne kjemper om ballen eller på annen måte er i fysisk nærkontakt med hverandre.

5. Husk at ballen er en potensiell smittekilde og må rengjøres med såpe før og etter bruk.

6. Kun keeper kan ta på ballen med hendene. Maks to keepere per gruppe (og evt. keepertrener) kan ta på ballene, gitt at de bruker keeperhansker. Headinger skal unngås.

7. Kjegler og annet utstyr bør håndteres av en og samme person gjennom hele aktiviteten.

8. Felles garderober skal ikke benyttes.

9. Husk gode hygienerutiner i forbindelse med aktiviteten, god tilgang på Antibac og rutiner for grundig vask av hender før og etter aktiviteten.

Punkt 4, 5, 7, 8 og 9 er uendret.

(©NTB)

Flere nyheter: