Menu
Demba Ba satt på benken til bortelaget og var den som reagerte sterkest på oppførselen til dommerne. Foto: François Mori / AP / NTB

Fotballdommer utestenges etter skandalekamp i mesterligaen

En av dommerne som ledet mesterligakampen mellom PSG og Istanbul Basaksehir straffes for upassende oppførsel og utestengelse ut inneværende sesong.

Av NTB | 08.03.2021 17:53:41

Sport: Det opplyser Det europeiske fotballforbundet (Uefa), som har konkludert i disiplinærsaken rom ble opprettet etter oppgjøret i desember i fjor.

Den rumenske fjerdedommeren Sebastian Coltescu utestenges fra å ta dommeroppdrag ut inneværende sesong.

Spillerne fra både hjemmelaget PSG og tyrkiske Basaksehir forlot banen i protest mot det de mente var rasistiske uttalelser fra Coltescu mot det tyrkiske lagets assistenttrener Pierre Webo under mesterligakampen i Paris i desember i fjor. Coltescu sa ute på banen at han hadde brukt ordet «negru» og forklarte det med at «det betyr svart».

Uefa har konkludert med at fjerdedommeren ikke gjorde seg skyldig i rasisme, men at han oppførte seg upassende og ikke slik det kan forventes av Uefa-dommere.

Coltescu må som en del av straffen også delta i et tilpasset utdanningsprogram.

I tillegg har Octavian Sovre, som også var dommer i kampen, mottatt en reprimande for sin opptreden. Sovre skal også delta i det samme utdanningsprogrammet.

Kampen mellom PSG og Istanbul Basaksehir ble fullført påfølgende dag etter at et nytt dommerteam var på plass.

(©NTB)

Flere nyheter: