reklame for Utvik Autoservice
Menu
Kultur- og likestillingsminister Abid Raja (V, til høyre) Odds daglig leder Einar Håndlykken (venstre) og Leif Øverland. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

Fotballcupen kan skvises bort: Uefas planer styrer norsk sesongplan

Fotball-NM lever svært farlig i år. Cupen blir uansett ikke spilt over sju runder som er vanlig. Uefa-styremøtet neste uke kan avgjøre mye.

Av NTB | 10.06.2020 06:34:02

Sport: Uefas styremedlemmer samles (utsatt fra slutten av mai) neste onsdag. Beslutningene der vil legge klare føringer for hvordan fotballsesongen i Norge blir seende ut.

– Det er jo et helt uvirkelig år. Akkurat nå er vi veldig fornøyd med at vi kommer i gang 16. juni med Eliteserien og 3. juli 1. divisjon, sier Leif Øverland, direktør i Norsk Toppfotball, til NTB.

– 17. juni (Uefa-styremøtet) bestemmer mye. Kanskje blir europeisk fotball stengt mer ned og at det ikke blir så mange internasjonale perioder. Det kan gjøre at det blir mulig å spille nasjonale serier. Det kan jo kanskje også gi noen åpninger for cupen som vi ikke kjenner i dag, sier Øverland uten å ose over av optimisme med tanke på NM.

– Hva vi klarer å få til i år, er usikkert, men det blir helt sikkert ikke en gjennomføring med sju runder som vi er kjent med. Vi avventer Uefas styremøte med tanke på flere ting, sier han til NTB.

Dersom det blir cupspill i 2020, vil det bli i en barbert utgave. NM er en gulrot for mange småklubber der besøk av storklubber gir gode inntekter. Det er høyst uklart om dette blir en virkelighet landet rundt i år.

Kvalifiseringsrundene for NM er allerede avlyst.

I tillegg er det mulig europacupdeltakelse for noen klubber.

Det er ventet at Uefa neste uke offentliggjør en plan for hvordan sommeren og høsten kan se ut både for klubb- og landslag. Norges omspill (mot Serbia) om EM-plass for menn er ventet å bli spilt i månedsskiftet oktober og november, og en bekreftelse på det kan komme om få dager.

Også NTF har deltatt i en arbeidsgruppe i Uefa-regi for å se på hvordan fotballkrisen i kjølvannet av pandemien skal håndteres.

– Alle roper etter beslutninger, sier Øverland.

Nils Fisketjønn i Norges Fotballforbund sier dette om cupen for menn:

Norske fotballspillere på øverste nivå kommer til å ha et meget tett kampprogram andre halvdel av året. Det skal etter planen spilles 30 runder i Eliteserien, og avslutningen er lagt til godt ut i desember.

(©NTB)

Flere nyheter: