Menu
Presidenten i Det europeiske fotballforbundet (Uefa) mener at planene om å arrangere fotball-VM annethvert år er lagt død. Forslaget skal ikke behandles på Fifas toppmøte denne uken. Foto: Peter Dejong / NTB

Fotball-VM annethvert år ikke på Fifa-toppenes saksliste

Det internasjonale fotballforbundets (Fifa) sterkt omstridte planer om å arrangere VM med to års mellomrom diskuteres ikke på Fifas toppmøte i Doha torsdag.

Av NTB | 29.03.2022 16:04:30

Sport: Fifa skal se på alternative løsninger til oppsettet for internasjonale kamper, men forslaget om å doble hyppigheten av VM-sluttspillene kommer ikke til å få noen avstemning med det første, erfarer nyhetsbyrået Reuters.

Forslaget ble fremmet av den tidligere Arsenal-treneren Arsène Wenger, som nå er utviklingssjef i Fifa, og er blitt støttet av Fifa-president Gianni Infantino.

Ideen har møtt massiv motstand, spesielt i Fotball-Europa. Uefa-president Aleksander Ceferin har truet med VM-boikott, mens Norges Fotballforbund er på samme linje som Det europeiske fotballforbundet.

Tidligere i måneden hevdet Ceferin at også Fifa har gitt opp planene om å holde VM hvert andre år, skriver Reuters.

– Fotball-VM annethvert år er uaktuelt for alle i fotballen. Jeg er glad for at Fifa har innsett dette også. Vi har diskutert det, men etter det jeg har forstått er VM annethvert år ikke lenger en mulighet. Jeg er sikker på at vi vil finne en løsning sammen med Fifa snart, sa Ceferin.

(©NTB)

Flere nyheter: