Menu
USA sikret seg seieren i det nord- og mellomamerikanske fotballmesterskapet ved å slå Canada 1-0 i finalen. Foto: Roberto Martinez/ AP/ NTB.

Fotball: USA sikret OL-plass i 2024

USAs fotballdamer har sikret seg OL-plass i fotball etter at de slo Canada 1-0 i det nord- og mellomamerikanske mesterskapet i fotball for kvinner.

Av NTB | 19.07.2022 08:20:46

Sport: Alex Morgans straffemål 12 minutter før full tid sikret turneringsseier, noe som også betyr en direktebillett til OL i Paris i 2024.

Turneringen har også fungert som en nord- og mellomamerikansk kvalifisering til neste års VM-sluttspill i Australia og New Zealand. De fire semifinalistene fra turneringen, Jamaica, Costa Rica, Canada og USA har alle løst billett til mesterskapet.

For Norges del blir et eventuelt VM neste år viktig for å sikre seg OL-billett. I tillegg til vertsnasjon Frankrike skal ytterligere to europeiske lag spille i lekene i Paris. Hvem det blir avgjøres i mesterskapet i Australia og New Zealand.

Norge har igjen to kvalifiseringskamper (Belgia og Albania) og trenger å ta poeng borte mot Belgia i den neste kampen 2. september for å ta seg til VM.

(©NTB)