Menu
Janne Andersson og hans svenske landslag har innledet året med tap og uavgjort mot nordiske naboer. Fredag ble det 2-2 mot Erik Hamréns islandske landslag i Qatar. Foto: Fredrik Sandberg, TT / NTB scanpix

Fotball: Sverige-seieren glapp på overtid

Sveriges landslag i fotball har fått en trang start på året. Tre dager etter 0-1-tapet mot Finland ble det 2-2 mot Island under vinterturen til Qatar.

Av NTB | 11.01.2019 20:15:24

Sport: Janne Anderssons lag så ut til å skulle ta seieren da Simon Thern med mål og assist vendte 0-1 ved pause til ledelse 2-1, men på overtid utlignet Jon Dagur Thorsteinsson og ga Erik Hamréns islandske lag en opptur.

Island var best i første omgang og ledet takket være en tidlig scoring av Ottar Karlsson, som kommende sesong skal spille for Mjällby i Superettan.

Norrköping-spiller Thern, som er sønn av tidligere landslagskaptein Jonas, var sentral da kampen ble vendt. Tidlig i annen omgang spilte han fram Brighton-talentet Viktor Gyökeres til 1-1, og midtveis i omgangen scoret han selv 2-1. Det så først ut som en klar offside, men dommerne fra Qatar hadde fått med seg at ballen kom fra en islending.

– Fantastisk av assistenten å se det. Jeg er imponert, sa TV-ekspertkommentator Hasse Backe i CMore.

Etter å ha innledet Doha-oppholdet med tre målløse omganger scoret Sverige to i den siste, men det holdt ikke til seier. Innbytter Thorsteinsson dukket opp to minutter på overtid og kvitterte.

Norge kan håpe at Anderssons lag fortsetter å slite mot nordiske naboer, særlig med svensk landslagssjef. 26. mars kommer Sverige til Ullevaal for å møte Lars Lagerbäcks norske landslag i EM-kvalifiseringen.

Det blir nok ikke mange av de samme spillerne som i januarkampene. Det er et svært urutinert såkalt «ligalandslag» Andersson hadde med seg til neste VM-vertsland.

Finland kom for øvrig ned på jorda etter Sverige-seieren fredag, da Estland vant 2-1 i en annen landskamp spilt i Doha. Tidligere Viking- og Fredrikstad-spiller Henri Anier ble matchvinner.

(©NTB)

Flere nyheter: