Menu
Mergim Berisha hadde hele tre stolpetreff i EM-semifinalen for U21-lag, men Tyskland vant likevel 2-1 over Nederland takket være to tidlige mål av Florian Witz. Foto: Zsolt Szigetvary, MTI via AP / NTB

Fotball: Portugal mot Tyskland i EM-finalen

En snau uke før det pandemiutsatte fotball-EM sparkes i gang spiller Portugal og Tyskland søndag finale i EM-sluttspillet for U21-lag.

Av NTB | 03.06.2021 23:22:43

Sport: Portugal vant naboduellen med Spania i semifinalen takket være et selvmål av Jorge Cuenca ti minutter før full tid. Den kampen ble spilt i Maribor i Slovenia.

Senere torsdag kveld vant Tyskland 2-1 over Nederland i Szekesfehervar i Ungarn, ved hjelp av en skikkelig sjokkstart. Florian Witz scoret to ganger før det var spilt åtte minutter.

Midtstopper Perr Schuurs reduserte for nederlenderne midt i 2. omgang, men tyskerne var best og er klar for sin tredje strake finale i U21-EM. Mergim Berisha hadde hele tre stolpetreff for tyskerne.

Tysklands seier forhindret at de to lagene som endte foran Norge i kvalifiseringen møttes i finalen. Det norske laget endte langt bak Nederland og Portugal i kvalifiseringen, der Norge på grunn av norske innreiserestriksjoner heller ikke fikk spilt alle sine kamper.

Sluttspillet ble delt med gruppespill i mars og utslagsrunder i mai og juni. Finalen spilles i Slovenias hovedstad Ljubljana.

(©NTB)