reklame for Haugesund Hudpleieklinikk
Menu
Norges fotballkvinner skulle egentlig spille mot Hviterussland på Ullevaal førstkommende tirsdag, men kampen i EM-kvalifiseringen er nå blitt flyttet til februar. Foto: Jil Yngland / NTB

Fotball: Kvinnelandslagets hjemmekamp mot Hviterussland utsatt til februar

Norges kvinnelandslag i fotball spiller ikke mot Hviterussland på Ullevaal førstkommende tirsdag. Oppgjøret i EM-kvalifiseringen flyttes til over nyttår.

Av NTB | 16.10.2020 17:38:14

Sport: Det opplyser Norges Fotballforbund i en pressemelding.

Usikkerhet rundt smittesituasjonen i den hviterussiske troppen oppgis som årsak til at kampen blir utsatt til februar. Et strengt norsk karanteneregelverk har også spilt en rolle i avgjørelsen, som lagene har tatt sammen med Det europeiske fotballforbundet (Uefa).

– Dette var kjedelig. Vi hadde sett fram til å spille kampen på Ullevaal, men det er lite å få gjort noe med. Vi har stor respekt for situasjonen i samfunnet og må være forberedt på at sånt kan skje i tiden vi er inne i nå, sier landslagssjef Martin Sjögren.

Norges neste kamp blir borte mot Wales 27. oktober. Mye skal gå galt om det norske laget ikke blir å se i EM i 2022. Norge topper sin gruppe med 15 poeng etter fem kamper. Det er sju poeng ned til Wales, mens Hviterussland følger ytterligere to poeng bak. Hviterusserne har én kamp mindre spilt.

– Vi gjør om litt på planleggingen, men får mer tid enn vanlig til trening og jobbing med detaljene. Vi skal benytte tiden godt til å forberede oss til Wales-kampen best mulig og gleder oss til ny samling, sier Sjögren.

1. desember skal Norge møte England til privatlandskamp i Sheffield.

(©NTB)

Flere nyheter: