Menu
Haugesund-trener Jostein Grindhaug og alle hans spillere unntatt fem permitteres som følge av situasjonen rundt koronaviruset. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix

Fotball: Haugesund permitterer alle spillerne unntatt fem

Eliteserieklubben Haugesund permitterer hele spillerstallen, med fem unntak. Det bekrefter FKHs daglige leder John Harald Log overfor VG.

Av NTB | 18.03.2020 18:02:52

Sport: – Vi holder på med å permittere spillere og trenere nå. Alle permitteres bortsett fra fem spillere, sier Log til VG. Haugesund er første klubb i Eliteserien for menn som går til permitteringer som følge av viruskrisen.

Tre av spillerne slipper permittering av solidaritetshensyn, fordi de ikke har vært lenge nok i Norge til å få penger av Nav. To spillere beholder lønna på grunn av sin verdi.

– Der må jeg være så ærlig å si at det er av frykt for at agenter skal ta dem, sier Log til TV 2.

Etter det TV 2 erfarer er spillerne som ikke permitteres Ibrahima Wadji, Benjamin Källman, Alexander Ammitzbøll, Mikkel Dessler og Kevin Krygård.

Hovedtrener Jostein Grindheim skal selv ha bedt om å bli permittert.

Også i 1. divisjon tas det grep onsdag på grunn av koronaviruset. Ifølge VGs opplysninger permitterer Tromsø alle spillere og trenere unntatt dem som har en årslønn under 75.000 kroner og dermed ikke har rett til dagpenger.

Sandnes Ulf permitterer hele spillergruppen og deler av trenerapparatet.

– I en tid som dette følte vi det ville bli helt feil å forskjellsbehandle folk, sier trener Steffen Landro til Eurosport. Han mener at vedtaket om permitteringer var det eneste riktige for å sikre klubbens framtid.

Øygarden bekreftet tidligere overfor Bergensavisen at klubben permitterer alle sine ansatte.

(©NTB)

Flere nyheter: