Menu
Riem Hussein har dømt Norges kvinnelandslag mange ganger. Her er hun på Ullevaal i EM-kvalifiseringskampen mot Østerrike i 2016. Til venstre Lene Mykjåland. Foto: Berit Roald / NTB

Fotball-EM: Tysk dommer for Norge mot England

Riem Hussein fra Tyskland dømmer Norges kamp mot England i fotball-EM mandag. Hun dømte fjorårets mesterligafinale for kvinner.

Av NTB | 09.07.2022 23:01:10

Sport: Norge har dermed fått de to siste års CL-finaledommere i sine to første kamper i sluttspillet. Riem dømte 2021-finalen i Göteborg der Caroline Graham Hansen herjet med ett mål og to assist i Barcelonas 4-0-seier over et Chelsea-lag med Guro Reiten som innbytter.

Hussein dømte tre kamper i VM-sluttspillet i 2019, blant dem Norges åttedelsfinale mot Australia som ble vunnet på straffespark etter 1-1.

Det er bare en av flere ganger Hussein tidligere har dømt Norges landslag. Hun dømte blant annet 2-1-seieren over Nederland i 2018 som sikret VM-billett. Tidligere dømte hun en VM-kvalifiseringskamp mot Albania (7-0) i 2013 og en EM-kvalifiseringskamp mot Østerrike (2-2) i 2016.

41-åringen med palestinsk bakgrunn er utdannet farmasøyt og har vært Fifa-dommer siden 2009. Siden 2015 har hun dømt i tysk 3. divisjon for menn. Etter Bibiana Steinhaus var hun andre kvinne som fikk dommeroppdrag i tyske proffkamper for menn.

Alle i dommerteamet er tyskere eller sveitsere. Hussein får med seg Katrin Rafalski og sveitsiske Susann Küng som assistenter, mens sveitseren Esther Staubli er fjerdedommer. Det er tyske VAR-ansvarlige i Christian Dingert og assistenten Harm Osmers.

(©NTB)

Flere nyheter: