Menu
Ana-Maria Crnogorcevic scoret et smått komisk selvmål da Sveits tapte 1-4 mot Nederland søndag. Foto: Leila Coker/ AP/ NTB.

Fotball-EM: Nederland videre til kvartfinale – møter Frankrike

De nederlandske fotballkvinnene gjorde jobben med 4-1 over Sveits i fotball-EM. Seieren gir kvartfinalespill mot tøffe Frankrike.

Av NTB | 17.07.2022 20:20:56

Sport: Resultatet i gruppespillets siste kamp gjør at Nederland ender som nummer to i gruppe C. De har like mange poeng som puljevinner Sverige, men havner bak på dårligere målforskjell.

Et smått sensasjonelt selvmål fra Ana-Maria Crnogorcevic sørget for nederlandsk ledelse like etter pause. En corner ble headet på tvers i feltet, og foran mål satte Ana-Maria Crnogorcevic ballen i eget nett på klønete vis.

Få minutter senere utlignet Géraldine Reuteler for Sveits. De rødkledde var nære ved å snu kampen like, men stolpen sto i veien. Drøye fem minutter før slutt scoret Romée Leuchter i stedet for Nederland.

På overtid kollapset Sveits, og kampen endte til slutt 4-1 til Nederland på Bramall Lane i Sheffield.

Nederland skal bryne seg på vinneren av gruppe D i kvartfinalen. Det betyr et møte med Frankrike, som er gruppevinner allerede før den siste kampen. To seirer mot Italia og Belgia har sørget for det.

Begge lag hadde alt å spille for før den siste gruppekampen. Sveitserne øynet et mirakuløst avansement med seier, mens nederlenderne på sin side trengte poeng for å være sikker på å gå videre.

(©NTB)