reklame for Sheiken Bowling
Menu
De engelske fotballdamene kunne juble for sin tredje seier i gruppespillet mot Nord-Irland fredag kveld. Her fra mandagens 8-0-nedsabling av Norge. Foto: Alessandra Tarantino/ AP/ NTB.

Fotball-EM: England med ny maktdemonstrasjon – videre med full pott

De engelske fotballkvinnene slo igjen på sjarmen og feide de britiske naboene fra Nord-Irland av banen med 5-0 i fredagens kamp i fotball-EM.

Av NTB | 15.07.2022 23:10:43

Sport: England var sikret seieren i gruppe A og kvartfinaleklare allerede før siste gruppekamp. Det stoppet dem ikke fra å knuse nordirene.

I fraværet av hovedtrener Sarina Wiegman, som på kampdagen testet positivt på korona, så assistenttrener Arjan Veurink sitt stjernespekkede lag dominere fra start.

Etter flere store sjanser fikk England hull på byllen etter 40 minutter spilt da Fran Kirby på lekkert vis satte inn 1-0 med sitt første mål i mesterskapet. Fire minutter senere satte Bethany Mead inn 2-0. Det var hennes femte mål i turneringen.

Før ti minutter av andre omgang var passert, hadde innbytter Alessia Russo rukket å legge på til 3-0 og 4-0. Snaue kvarteret før slutt var 5-0 et faktum etter selvmål fra Kelsie Burrows.

Dermed ender England med 14 scoringer, ni poeng og full pott i gruppe A etter at Østerrike og Norge ble slått med henholdsvis 1-0 og 8-0 i de to første kampene.

I kvartfinalen skal England ut mot 2.-plassen fra gruppe B. Der spiller Spania og Danmark lørdag en helt avgjørende kamp for å ta seg videre som gruppetoer.

Fredagens 1-0-resultat mellom Østerrike og Norge gjør at førstnevnte tar følge med England. For østerrikernes del venter Tyskland i kvartfinalen.

Nord-Irland reiser på sin side hjem fra sin EM-debut med null poeng i bagasjen.

Etter to tap mot Norge og Østerrike hadde de nordirske fotballdamene bare æren å spille for da de fikk bryne seg på kvartfinaleklare England på St. Mary’s Stadium i Southampton.

(©NTB)

Flere nyheter: