reklame for Sheiken Bowling
Menu
Iver Fossums trener fikk sparken. Foto: Heiko Junge / NTB

Fossums trener fikk sparken – Hamrén overtar

Lars Friis er ferdig som trener for Iver Fossum og resten av spillerne i den danske fotballklubben Aalborg. Tidligere RBK-trener Erik Hamrén overtar.

Av NTB | 15.09.2022 09:30:50

Sport: Jylland-klubben offentliggjorde beslutningen om å sparke Friis torsdag morgen. Det er sviktende sportslige resultater som opplyses å være den primære grunnen.

Friis har kun ledet Aalborg i 22 kamper. De endte med seks seirer, fem uavgjort og elleve nederlag.

– Man må huske at en oppsigelse alltid er verst for den som blir rammet, men jeg kan ærlig si at denne avgjørelsen også sårer meg, for Lars er en utmerket mann som er godt likt i klubben for sin personlighet, som inneholder kun gode menneskelige egenskaper og verdier, sier Aalborgs sportssjef Inge André Olsen.

– På banen ble en god start dessverre raskt erstattet av utilfredsstillende resultater, og det var en enorm skuffelse at vi i de siste sju rundene av forrige sesong kun tok ett enkelt poeng og dermed ikke klarte å kvalifisere oss til europeisk fotball, fortsetter han.

Inn som ny trener for klubben hentes Erik Hamrén. Svensken har vært arbeidsledig siden han mistet jobben som islandsk landslagssjef i 2020. Fra 2008 til 2010 var han trener i Rosenborg.

Til trønderklubben kom han for øvrig fra nettopp Aalborg. 65-åringen ledet den danske klubben med stor suksess fra 2004 til 2008. I den siste sesongen med Hamrén ved roret tok AaB seriegull.

– Som trener trenger ikke Erik Hamrén nærmere introduksjon, og spesielt ikke i Aalborg, men vi er glade for at han har takket ja til jobben på kort varsel, sier Inge André Olsen.

– Det viktigste var faktisk å umiddelbart kjenne på Eriks entusiasme og genuine interesse for å bli hovedtrener i AaB igjen, fortsetter han.

– Ting har gått fort, men jeg var ikke et øyeblikk i tvil da jeg fikk oppringningen. Siden jeg sluttet i klubben, har jeg alltid fulgt AaB tett på avstand, og jeg har aldri lagt skjul på at AaB har en stor plass i hjertet mitt, sier han.

– Jeg kan lett se meg selv i jobben i flere år, og ambisjonene mine, både på vegne av klubben og på egne vegne, er store, legger han til.

Aalborg ligger nest sist i superligaen etter ni serieomganger.

Klubben har Iver Fossum, Daniel Granli og Lars Kramer i sin spillerstall.

Trenden med dårlig poengfangst har fortsatt i innledningen til inneværende sesong.

Hamrén er glad for å være tilbake i fotballmanesjen.

(©NTB)