reklame for Sheiken Bowling
Menu
Kasper Fosser sikret gullet på sprinten i orienterings-VM i Danmark. Foto: Alf Simensen / NTB

Fosser vant VM-gull i sprintorientering: – Nå skal det feires

Kasper Fosser (23) levde opp til forventningene da han løp i mål på tiden 13.56 og sikret VM-gull i danske Velje.

Av NTB | 30.06.2022 19:31:09

Sport: Fosser leverte fra start til slutt med beste tid ved alle passeringene og kom i mål med en komfortabel ledelse på 16 sekunder. Den ledelsen holdt hele veien. Svenske Gustav Bergman tok sølvet.

– Om jeg ikke hadde trodd det, så var det dette jeg gikk for. Jeg hadde ikke vært fornøyd med noe annet. Jeg satte et enormt press på meg selv. Det er helt enormt. Det er første herregull på sprint til Norge, så det er stort å ta det. En helt vill dag, sa Fosser til NRK.

Det er Fossers andre VM-gull i karrieren. Det første tok han i tsjekkiske Doksy i 2021. Han har også fire sølv fra mesterskapene i 2019 og 2021.

– Nå skal det feires, sa gullvinneren.

Sveitsiske Florian Howald, som vant kvalifiseringen med to sekunder på Fosser, gjorde en feil i starten som straffet ham hardt. Ved første passering var han hele 23 sekunder bak nordmannen.

Det var han på ingen måte fornøyd med og røper at han gjorde en stor feil på slutten av løpet.

– Det er tungt, det er det. Kanskje den største skuffelsen i livet mitt. Jeg lå som nummer to på siste post, men så ikke en åpning og løp forbi posten. Det virker som jeg må gjøre alle feil før jeg lærer. Da blir det lang vei til toppen, sa Eidsmo til kanalen.

Lukas Liland fikk det ikke til å stemme like godt som lagkompisene og endte 1.40 bak Fosser i mål. Det holdt kun til 28.-plass.

Britiske Kristian Jones løp inn til bronse, men ble i ettertid diskvalifisert. Dermed ble det edelt metall på belgiske Yannick Michiels.

Håvard Sandstad Eidsmo gjorde også et meget godt løp og ledet ved alle passeringene fra startnummer 30. Nordmannen ledet med ni sekunder på australske Aston Key da han kom i mål, men endte til slutt som nummer fire.

(©NTB)