Menu
De norske orienteringsløperne med Kasper Fosser i spissen går kanskje glipp av verdenslekene i USA på grunn av kansellert fly. Foto: Alf Simensen / NTB

Fosser & co. kan miste World Games på grunn av pilotstreiken

Pilotstreiken i SAS har skapt problem for orienteringslandslaget. Flyet som skulle ta dem til USA og verdenslekene er kansellert.

Av NTB | 09.07.2022 12:16:23

Sport: Kommende uke skal Kasper Fosser og de norske orienteringsutøverne delta i verdenslekene (World Games) i Birmingham, Alabama. Lekene for ikke-olympiske idrett ble utsatt ett år på grunn av koronapandemien.

Når de norske orienteringsløperne – med verdensmester Kasper Fosser i spissen – omsider skulle få muligheten til å vise seg fram, er det pilotstreiken i SAS som stopper dem.

Flyet som skulle ta dem fra Norge til USA søndag 10. juli er innstilt, og slik det ser ut nå kan årets leker fort gå uten at verdensmesteren på sprintdistansen Fosser, og resten av den norske troppen, kan stille til start:

– Selvfølgelig er dette en stor nedtur for oss, sier landslagstrener Damien Renard.

Troppen består av Kasper Fosser, Håvard Sandstad Eidsmo, Eirik Langedal Breivik, Victoria Hæstad Bjørnstad og Ingrid Lundanes.

– Etter intens jobb i morgentimene lørdag, har vi nå fått kontakt med SAS og de ansvarlige. Vi opplever at de forstår vår situasjon, og at de er villig til å bidra til at dette kan få en konstruktiv løsning, sier Renard.

(©NTB)