Menu
Tobias Foss jubler for NM-gullet sitt i NM i Kristiansand. Han veltet i et storritt i Italia onsdag. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

Foss slo hodet i velt i Italia – ikke alvorlig skadd

Jumbo-Visma-rytteren Tobias Foss måtte stå av på den 2. etappen av rittet Coppi e Bartali i Italia etter en velt tidlig på etappen.

Av NTB | 23.03.2022 19:19:31

Medisin og helse: Foss var lagkaptein på Jumbo-Visma laget og blant forhåndsfavorittene, men en tidlig tur i asfalten førte til at rytteren fra Lillehammer måtte gi seg.

– Plutselig var det såpeglatt. Det var et par stykker som gikk ned foran meg. Plutselig gikk jeg med hodet først i asfalten, forteller Foss til TV 2.

Foss ble sendt til sykehus for en sjekk. Der ble det ikke funnet noen brudd eller alvorlige skader annet enn et hovent øye hos den talentfulle 24-åringen.

– Jeg satser på at det ikke blir for ille, og at jeg er tilbake etter et par dagers hvile.

– Han klaget over noen smerter i bakhodet. Vi bestemte oss for ikke å la ham kjøre lenger. Han ble sjekket på sykehuset, og heldigvis var det ikke så ille etterpå, forklarer de Haan.

Foss skal kjøre Giro d’Italia i mai. I Fjor ble han nummer ni i det gjeve rittet. Han er ikke bekymret for det.

– Nei, jeg er for så vidt ikke det. Formen er god, og jeg tror ikke jeg kommer til å tape så mye av det nå, sier han.

– Med tanke på koronaen var det greit å få det overstått mot slutten av februar. Jeg får bare ta en dag av gangen før giroen. Det blir fem-seks gode uker med trening, forteller Foss.

– Tja, det har vært litt tunge tak. Jeg har nok slitt med skadeproblematikk helt siden jeg krasjet og havnet på sykehus i Omloop Het Nieuwsblad i 2020. Venstre bein og rygg har ikke blitt helt det samme siden. På den andre siden har jeg hatt tunge sykdomsperioder i fjor vår, og covid i vinter. Man blir vant til motgang, så en liten forkjølelse nå kommer jeg meg gjennom.

Foss’ lagkamerat Johannes Staune-Mittet kjørte in til 26.-plass på etappen som ble vunnet av briten Ethan Hayter.

Sportssjef Sierk de Haan fikk tidlig kontakt med Foss etter velten.

Også Amund Grøndahl Jansen måtte bryte. Han sliter med en forkjølelse, og nå ryker vårklassikerne for Jansen, melder VG. Det har vært noen tunge måneder for ham.

(©NTB)

Flere nyheter: