Menu
Foto: Gorm Kallestad / NTB

Forventer stor krisepakke for barn og unge

Pandemien kan få konsekvenser gjennom livsløpet til barn og unge, mener koronakommisjonen. Redd Barna krever at det settes inn flere tiltak.

Av NTB | 14.04.2021 16:21:12

Sosiale forhold: Myndighetene må utvikle planer for hvordan man skal sikre at sårbare barn og unge blir fanget opp og ivaretatt i framtidige kriser, mener organisasjonen.

– Vi må lære av feilene som ble gjort, vi må sette inn store ressurser for å gjøre opp og reparere, og vi må være bedre forberedt neste gang, sier generalsekretær Birgitte Lange.

Redd Barna venter at det kommer en omfattende krisepakke i revidert statsbudsjett som sikrer at barn og unge ikke kommer ut av pandemien med dårligere framtidsutsikter enn tidligere generasjoner.

De er også opptatt av at skolene i så stor grad som mulig holdes åpne.

– Dette har vært og er fremdeles spesielt viktig for de 200.000 barna i Norge som lever i vanskelige livssituasjoner. Da skolene stengte, ble de fratatt en trygg arena hvor de kunne bli sett, og volden og overgrepene mot barn har økt under pandemien. Økt bruk av hjemmeskole har også ført til store forskjeller på innhold og kvaliteten i undervisningen, sier Lange.

(©NTB)

Flere nyheter: