Menu
FOTO: Tryg Forsikring

Forventer rekordmange båtskader i sommer

Aldri før har det vært registrert så mange båthavarier som i fjor, men denne rekorden blir ikke stående tror Tryg Forsikring.

Av Egil M Solberg | 25.06.2021 00:09:02

Forsikring: – Vi ser allerede en økning på 10 prosent fra i fjor, og med tusenvis av nye båter på sjøen og mange ferske båteiere forventer vi rekordmange båtskader i sommer, sier Torbjørn Brandeggen i Tryg.

Korona og Norgesferie har ført til rekordsalg av fritidsbåter, «alle» skal ha båt og over 10 000 nye ble solgt i fjor. Salget har fortsatt i år, og det er nå over én million fritidsbåter i Norge.

– Selv om utenlandsferie nå er mulig, tyder mye på at svært mange vil ha Norgesferie i år også, ikke minst båteiere. Med flere fritidsbåter og ferske båteiere på sjøen øker risikoen for båtulykker, noe vi tydelig så i fjor da forsikringsbransjen fikk inn vel 13500 båtskader. Det som bekymrer mest er likevel båtbranner, der vi ser en dramatisk økning i antallet i år på nær 50 prosent, sier Brandeggen, kommunikasjonsrådgiver i Tryg.

Over 300 båtbranner i fjor

Tall fra Finans Norge viser at forsikringsbransjen i fjor fikk inn rekordhøye 316 båtbranner og hele 7 391 båthavarier. Samlet var det 13 500 båtskader til en kostnad på over 600 millioner.

– Årets båtsesong vil bli nok en rekordsesong med båtulykker, flere branner, kollisjoner og havarier enn noen gang før. En båt tar fyr lettere og fortere enn mange tror, og den er gjerne overtent på kun ett minutt.

– Det er nesten ikke tid til annet enn å hoppe over bord, enda en grunn til å ha på redningsvest hele tiden. Som båtfører bør du sjekke at alt elektrisk er i god stand, at drivstoff- og gassanlegg er uten lekkasjer, og at slukkingsutstyr virker, sier Torbjørn Brandeggen i Tryg Forsikring.

Flere nyheter: