Menu
Frykten for konsekvensene av virusutbruddet førte til nok en dag med nedgang på børsene i Asia. Her er arbeidere på vei inn for å desinfisere et marked i Sør-Koreas hovedstad Seoul. Foto: Lee Jin-man/ AP/ NTB scanpix

Fortsatt virusfrykt sender Asias børser nedover

Frykt for konsekvensene av virusutbruddet førte til ny nedgang på Asias børser torsdag. I Tokyo falt Nikkei-indeksen over 2 prosent.

Av NTB | 27.02.2020 10:16:22

Økonomi og næringsliv: – Kursen på japanske aksjer svinger fra glede til sorg og tilbake igjen i takt med overskriftene om utviklingen av det nye koronaviruset, sier aksjestrateg Yoshiro Ito i en kommentar til torsdagens utvikling.

Torsdag falt både Nikkei-indeksen og den bredere sammensatte Topix-indeksen i Tokyo for femte dag på rad. Ved endt handelsdag var Nikkei ned 2,13 prosent, og Topix ned 2,37 prosent.

På andre børser i Asia var ikke utviklingen like dramatisk, og i Kina var det også forsiktig oppgang etter tunge fall tidligere i uken. Composite-indeksen på børsen i Shanghai endte opp 0,1 prosent. Også Shenzhen Composite Index og Hongkong gikk opp, begge med 0,3 prosent.

I Sydney er hovedindeksen ned 0,8 prosent. Også børsen i Seoul er ned, 1,1 prosent, etter at myndighetene torsdag morgen opplyste om 1.595 virussmittede, det høyeste antallet utenfor Kina. Også i Singapore, Taipei, Wellington og Jakarta var det røde tall.

(©NTB)

Flere nyheter: