Menu
Frykten for konsekvensene av virusutbruddet førte til nok en dag med nedgang på børsene i Asia. Her er arbeider på vei inn for å desinfisere et marked i Sør-Koreas hovedstad Seoul etter at myndighetene opplyste det nå var over 1.500 virussmittede i landet. Foto: Lee Jin-man/ AP/ NTB scanpix

Fortsatt virusfrykt sender asiabørser nedover

Frykten for konsekvensene av det nå globale virusutbruddet førte til ny nedgang på Asias børser torsdag. I Tokyo falt Nikkei-indeksen 1,8 prosent.

Av NTB | 27.02.2020 05:46:21

Økonomi og næringsliv: – Kursen på japanske aksjer svinger fra glede til sorg og tilbake igjen i takt med overskriftene om utviklingen av det nye koronaviruset, sier aksjestrateg Yoshiro Ito i en kommentar til torsdagene utvikling.

Torsdag formiddag falt både Nikkei-indeksen og den bredere sammensatte Topix-indeksen i Tokyo for femte dag på rad. Nikkei falt med 1,79 prosent og Topix med 1,91 prosent.

På andre børser i Asia var ikke utviklingen like dramatisk, og på det kinesiske fastlandet var det faktisk tegn til positive utslag etter tunge fall tidligere i uken. I Hongkong falt Hang Seng-indeksen 0,6 prosent fra start og fallet forsterket seg utover formiddagen til 0,9 prosent.

Composite-indeksen på børsen i Shanghai gikk derimot opp med 0,3 prosent fra morgenen, men sank senere tilbake og lå 0,1 prosent under onsdagens sluttresultat ved lunsjtid.

Opp gikk det også for Shenzhen Composite Index som steg 0,5 prosent i løpet av formiddagen.

I Sydney falt hovedindeksen 1 prosent, mens børsen Seoul falt med 0,9 prosent etter at myndighetene torsdag morgen opplyste om 1.595 virussmittede, det høyeste antallet utenfor Kina. Også i Singapore, Taipei, Ellington og Jakarta falt verdiene.

Også oljekursen falt 1,5 prosent natt til torsdag og ble omsatt for 52,64 dollar fatet.

(©NTB)

Flere nyheter: