Menu
Riksvei 7 over Hardangervidda, her ved Dyranut, er fortsatt stengt. Dette bildet er fra 5. april. Arkivfoto: Statens vegvesen / NTB

Fortsatt trøbbel for påsketrafikken

Det er fremdeles en del stengte fjelloverganger i Sør-Norge tirsdag formiddag. Noen strekninger har åpnet for kolonnekjøring.

Av NTB | 06.04.2021 10:28:42

Økonomi og næringsliv: Folk ble oppfordret av Vegtrafikksentralen til å utsette hjemreisen fra påskeferien til tirsdag på grunn av uvær. Men Vegtrafikksentralen melder på Twitter tirsdag at få fjelloverganger i Sør-Norge er åpne igjen.

– Det er fremdeles mye vind, og fjelloverganger kan bli stengt, eller det kan bli innført kolonnekjøring på kort varsel, sier avdelingsdirektør Nils Audun Karbø i Statens vegvesen.

Det er kolonnekjøring på fylkesvei 50 Aurland-Hol og riksvei 13 Vikafjellet. Klokken 20.30 ble også riksvei 7 Hardangervidda åpnet for kolonnekjøring.

Fylkesvei 53 Tyin-Årdal og riksvei 15 Strynefjellet er fremdeles stengt.

Vegtrafikksentralen skriver på Twitter at riksvei 15 Strynefjellet ikke blir åpnet tirsdag på grunn av sterk vind og fare for ras.

– Det jobbes med å sprenge ned snøskavlene fra fjellsidene, og det ligger en meter med snø over veien, skriver Vegtrafikksentralen.

I Innlandet er fylkesvei 27 Venabygdsfjellet stengt, og det samme er fylkesvei 51 Valdresflya.

I nord er det kolonnekjøring på fylkesvei 98 Ifjordfjellet på grunn av uvær.

– Bilistene bør ikke legge ut på tur uten vinterdekk, og de må være forberedt på at det kan bli ventetid ved fjellovergangene. Ha full tank på bilen og varme klær tilgjengelig. Vær tålmodig og kjør pent hjem fra påskeferie, sier Karbø.

Meteorologene varsler kraftig vind og snøfokk på fjellet i Sør-Norge, som gjør at mange veier fortsatt er stengt.

E16 over Filefjell og E134 Haukeli er åpne. Hemsedalsfjellet (riksvei 52) ble også åpen for normal trafikk tirsdag formiddag.

For trafikken som skal kjøre over Haukelifjellet, melder Vegtrafikksentralen om at det stort sett er bart på veiene, men også fare for glatte partier og redusert sikt enkelte steder.

(©NTB)

Flere nyheter: