Menu
Nordmenns usikrede gjeld – som består av forbrukslån og gjeld til kredittkortselskaper – er nå på 146,6 milliarder kroner Foto: Jon Olav Nesvold / NTB

Fortsatt reduksjon i forbruksgjelden

Nordmenns usikrede gjeld, som består av forbrukslån og gjeld til kredittkortselskaper, er nå på 146,6 milliarder kroner – 1,3 prosent mindre enn sist måned.

Av NTB | 01.02.2022 11:05:54

Fritid: Det viser tall fra Norsk Gjeldsinformasjon per 1. februar.

I januar var den totale forbruksgjelden 148,5 milliarder. Dermed er det fortsatt en nedadgående trend, med en reduksjon på 1,3 prosent siste måned.

– Reduksjonen i forbruksgjelden kan være en kombinasjon av store utgifter til strøm, økte lånerenter, og at januar har vært preget av nedstengning av samfunnet. I tillegg spås det ytterligere renteøkninger fremover, noe som også kan ha lagt en demper på forbruket, sier Gry Nergård, forbrukerpolitisk direktør i Finans Norge.

Tirsdag er det ventet betydelige lettelser i koronarestriksjonene, noe som betyr at vi går tilbake til en stadig mer normalisering av samfunnet med økt aktivitet – som også medfører økning i forbruket.

– Vi tror likevel ikke at det blir en nevneverdig økning. Mange har oppsparte midler som de sannsynligvis vil bruke. Dessuten er det lagt inn flere restriksjoner i muligheten til å ta opp usikret gjeld, og det vil naturlig nok regulere bruken, sier Nergård.

(©NTB)

Flere nyheter: