Menu
Ansatte i serveringsbransjen, samt ansatte i kollektivselskaper, er mest utsatt for å bli smittet av korona. Det viser tall fra Folkehelseinstituttet. Foto: Vidar Ruud / NTB

Fortsatt mest koronasmitte i serveringsbransjen

Fortsatt er det ansatte i utelivsbransjen som har høyest andel med koronasmitte, viser oppdatert statistikk fra Folkehelseinstituttet (FHI).

Av NTB | 18.03.2021 20:38:11

Medisin og helse: Tallene, som nå er oppdatert fra årsskiftet og til og med 12. mars, viser at det er flere registrerte tilfeller av koronasmitte blant kafé- og gatekjøkkenmedarbeidere, bartendere, servitører samt blant taxi-, buss- og trikkesjåfører enn det er blant andre yrkesaktive.

Samtidig viser statistikken at barnehage- og skolefritidsassistenter, barnehagelærere og grunnskolelærere har høyere smitteforekomst enn andre i yrkesaktiv alder.

Spesielt gjelder dette for personer som bor eller jobber i Oslo – der smittetrykket har vært stigende i lengre tid.

For lærere i videregående skole og universitet/høyskole ligger antall smittede derimot under snittet, både i Oslo og landet for øvrig.

Studien sier ingenting om hvor de ansatte er smittet og har heller ikke sett på forskjeller knyttet til de nye virusvariantene.

(©NTB)

Flere nyheter: