Menu
I Bogstadveien i Oslo ble det i sommer hengt opp rosa FHI-reklamer med oppfordringer til å følge smittevernregler på fest. Illustrasjonsfoto: Ørn E. Borgen / NTB

Fortsatt lavt smittenivå i Norge

Smittespredningen i Norge er fortsatt på et relativt lav i Norge, selv om nivået har økt siden slutten av august, viser Folkehelseinstituttets (FHI) ukerapport.

Av NTB | 21.10.2020 15:53:04

Medisin og helse: Forrige uke ble det meldt 925 nye smittetilfeller, viser ukerapporten. De tre foregående ukene har det vært mellom 717 og 1.058 smittetilfeller ukentlig.

Det er store geografisk variasjoner i landet. Oslo har flest tilfeller i forhold til folketall, men smitteutviklingen går nedover, fra 357 i uke 41 til 300 i uke 42.

Generelt er det få sykdomstilfeller med alvorlige forløp for tiden. I hovedsak forekommer smitten nå blant yngre personer med lav risiko for alvorlig sykdomsforløp. Utstrakt testing og smittesporing gjør at man i større grad oppdager tilfeller med milde symptomer.

Likevel er det en svak økning i antall innleggelser på sykehus. 19 pasienter ble innlagt med covid-19 som hovedårsak forrige uke. Fem av dem ble innlagt på intensivavdeling, som er det høyeste antallet i løpet av en uke siden slutten av april.

Det var ikke meldt om nye dødsfall i uke 42. Onsdag ble det meldt om et nytt koronarelatert dødsfall i Drammen.

Reproduksjonstallet i perioden fra september ligger på 1,1, ifølge FHI. En matematisk modell anslår at hvert femte til sjuende tilfelle i Norge er blitt oppdaget og registrert gjennom pandemien i sin helhet, mens den siste måneden er hvert andre til tredje tilfelle blitt oppdaget.

(©NTB)

Flere nyheter: