Menu
Arbeids- og inkluderingsminister Marte Mjøs Persen (Ap) mener det fortsatt er en for stor gruppe som står utenfor arbeidslivet. Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Fortsatt lav ledighet i august

Ved utgangen av august var det registrert 76.900 helt ledige, delvis ledige og arbeidssøkere på tiltak hos Nav, noe som utgjør 2,6 prosent av arbeidsstyrken.

Av NTB | 02.09.2022 10:40:55

Arbeidsliv: Justert for sesongvariasjoner er det en nedgang på 1.000 arbeidssøkere fra juli.

47.900 personer var registrert som helt ledige ved utgangen av august, noe som utgjør 1,6 prosent av arbeidsstyrken.

– Arbeidsledigheten holder seg på et lavt nivå. Samtidig ser vi nå tegn til at nedgangen er i ferd med å stoppe opp. I august økte ledigheten noe blant unge, og vi ser at antallet nye arbeidssøkere har gått litt opp de siste månedene, sier arbeids- og velferdsdirektør Hans Christian Holte.

Bruttoledigheten, som er summen av helt ledige og arbeidssøkere på tiltak, var på 58.400 personer og tilsvarer 2 prosent av arbeidsstyrken. I tillegg var 18.500, eller 0,6 prosent av arbeidsstyrken, registrert som delvis ledige.

Arbeids- og inkluderingsminister Marte Mjøs Persen (Ap) mener arbeidsgiverne nå har en gyllen mulighet til å slippe flere grupper inn på jobbmarkedet.

– Det er fortsatt en for stor gruppe som står utenfor arbeidslivet. Nå er det særlig gunstige tider for å inkludere utsatte grupper i arbeidslivet. Arbeidsgiverne må tenke en ekstra gang på hvordan de kan bruke de søkerne de får, også dem med litt annen kompetanse og erfaring, sier hun.

(©NTB)

Flere nyheter: